„Brunner do Brasil“ – unsere Tochtergesellschaft in Brasilien


End of 2019 BRUNNER GmbH established it‘s first international subsidiary. With the objective to improve and guarantee our client satisfaction, BRUNNER GmbH founded “Brunner do Brasil” with its main company seated in São Paulo to improve the market coverage in Brazil and presence in South America. For that reason BRUNNER GmbH acquired the operational business of “Kakau Design”- a young but well established company in the field of chocolate moulds based in the southern state of Rio Grande do Sul.

While the already existing business will continue to be controlled from Germany, we want to provide a more focused and comfortable service to national chocolate manufacturers in Brazil and South America. For that reason we use the design and production know-how of the former Kakau Design owners and combine it with the long term experience and market knowledge of our main operation in Glonn/ Germany.
The Brazilian Team will be completed by a director that brings an industrial experience in Brazil, including long period in chocolate industry and an assistant who supported us in the last presentations at Fispal and Fipan fairs in Sao Paulo. In 2020, Brunner will continue with the former Kakau Desing business in Brazil, establishing successful relations with new customers and closer relations with existing costumers.
This is one more step for BRUNNER to improve quality and assertiveness with our customers, reacting quickly and competent to their demands.

 

 

Ende 2019 hat BRUNNER seine erste Tochtergesellschaft im Ausland gegründet.

„Brunner do Brasil“ mit Hauptfirmensitz in Sao Paulo und einem zweiten Firmensitz in der Nähe von Porto Alegre, wurde gegründet um die Marktabdeckung in Brasilien zu verbessern und die Präsenz in Süd Amerika zu stärken.

Dafür hat BRUNNER das operative Geschäft der Firma „Kakau Design“ erworben. „Kakau Design“ ist ein junges, aber dennoch sehr gut etabliertes Unternehmen in der Schokoladenformen Branche mit Sitz im südlichen Bundestaat Rio Grande del Sul.

Während die bereits bestehenden Geschäfte weiterhin von Deutschland aus geführt werden, möchten wir den nationalen Schokoladen Manufakturen in Brasilien und Süd Amerika einen bedürfnisorientierten und komfortablen Service anbieten.

Hierfür werden wir das Wissen rund um Design und Produktion von „Kakau Design“ mit der langjährigen Erfahrung und Marktkenntnis unserer Hauptproduktionsstätte in Glonn / Deutschland verbinden.

Unser Team in Brasilien wird verstärkt durch einen Geschäftsführer, der langjährige Erfahrung in der brasilianischen Industrie mitbringt. Eine Assistentin, die unser Unternehmen bereits auf den letzten Messen in Sao Paulo (FISPAL & FIPAN) unterstützt und repräsentiert hat, vervollständigt unser brasilianisches Team.

2020 wollen wir die bisherigen Geschäfte von „Kakau Design“ weiterführen, Beziehungen zu neuen brasilianischen Kunden schaffen und eine erfolgreiche Zusammenarbeit des brasilianischen und deutschen Teams aufbauen.

Dies ist ein weiterer Schritt der Firma BRUNNER um näher an seinen Kunden zu sein und schnell und kompetent auf deren Bedürfnisse reagieren zu können.

Go back

Zotter counts among the world’s best chocolate manufacturers, and is one of the most innovative and sustainable businesses in the industry. What experiences has Josef Zotter, founder and managing director of the chocolate manufacturers, amassed in recent years? What does he think about the use of moulds made from recycled plastic? He answers this question, among others, in our interview.

Everyone who develops their own chocolate products knows the problem: you receive one or more individual prototypes, in order to carry out casting tests and test the design. But as soon as you want to use them to produce a larger test series, the problems begin. They are awkward to handle and you need lots of patience to do so. BRUNNER has come up with a solution that makes this situation easier.

The topic of sustainability has been extremely important for us here at BRUNNER for many years now. Here you can read about what we have already successfully implemented in recent years, and also what we plan for the future.

To develop new articles, we're now cooperating closely with our subsidiary in Brazil. For evidence of the successful collaboration between our designers in Brazil and Germany, you need look no further than our new tiger lolly. In this way, Brunner is extending its guarantee of unbeatable quality and modern design to way beyond our national frontiers.

 

Our sustainability mindset has been very important to Brunner for many years. For this reason the residual materials left over from production have for many decades been separated on site and sent for recycling as part of the materials cycle. Thanks to their long service life, our high quality moulds also play a part in conserving resources. We've also provided a solution for the recycling of our used moulds for many years.

 

Each chocolate bunny has its own unique shape and face. "But they are all sweet to bite into." Just in time for Easter, an article about the design of the many different chocolate bunnies from the Hans Brunner company appears in the trade press. So you can start dreaming about Easter.

 

Jeder Schokohase hat seine ganz eigene Form und ein individuelles Gesicht. „Zum Anbeißen süß sind sie aber alle.“ Pünktlich zur Osterzeit erscheint ein Artikel über das Design der vielen verschiedenen Schokohasen der Firma Hans Brunner in der Fachpresse. Damit man schon mal von Ostern träumen kann.

 

Online meetings
Mould destroyer vibration – Formenzerstörer Vibration

A research project on the damage caused to moulds by vibration was launched in 2018. There are now significant new technical findings and approaches to solving the issue of how to reduce vibration-induced stresses and lengthen the service life of our moulds.

Chocolate Santas under surveilance

Papais-noéis de chocolate sob observação

 

Seit 2018 läuft ein Forschungsprojekt zum Thema Formenschäden im Zusammenhang mit Vibrationen. Mittlerweile gibt es neue technische Erkenntnisse und Lösungsansätze, wie die Belastungen durch Vibrationen verringert werden können um die Lebensdauer der Formen zu erhöhen.

Schoko-Nikoläuse unter Beobachtung

It's with great enthusiasm that we announce the operative launch of our first overseas subsidiary, Brunner do Brasil, in 2020. Our ability to communicate in the local language and the elimination of the hassle of time differences allow us to confidently predict advantages for all phases of our customer projects.

 

Mit großer Begeisterung sollte 2020 der Betrieb unserer ersten Auslandsniederlassung starten: Brunner do Brasil. Covid 19 hat uns leider einen Strich durch die Rechnung gemacht, die Tätigkeit konnte nur eingeschränkt aufgenommen werden. Trotz der Umstände war es uns doch möglich, erste Schritte in Brasilien zu gehen.

 

It’s quick and easy to arrange an online meeting with your point of contact at Brunner. Virtual meetings have proven themselves to be an outstanding tool. We use various platforms and do all we can to ensure that virtual meetings run smoothly.

 

Onlinemeetings können Sie schnell und einfach mit Ihrem Ansprechpartner bei Brunner vereinbaren. Das Treffen auf virtueller Basis hat sich als hervorragendes Instrument erwiesen. Wir setzen dabei auf verschiedene Plattformen und kümmern uns gerne um einen reibungslosen Ablauf.

 

Copyright 2021 Hans Brunner GmbH. All Rights Reserved.